Jaqueline Cristian se califică în turul trei la Mastersul 1000 de la Roma

Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat joi seara în turul trei al turneului Masters 1000 de la Roma.

102 afișări
Imaginea articolului Jaqueline Cristian se califică în turul trei la Mastersul 1000 de la Roma

Jaqueline Cristian se califică în turul trei la Mastersul 1000 de la Roma

După ce a ajuns cu noroc pe tabloul principal, profitând de retrageri de ultim moment ale jucătoarelor deja trase la sorţi, românca a trecut şi de primul tur fără să joace, Barbora Krejcikova abandonând şi ea în ultimul moment.

În turul secund, Cristian (68 WTA) a întâlnit-o pe rusoaica Elina Avanesyan (72 WTA), în prima confruntare directă a celor două în circuitul mondial, impunându-se cu 5-7, 6-2, 6-2, după două ore şi 51 de minute

În primul set, Cristian şi-a pierdut de două ori serviciul şi a cedat cu 7-5, cu toate că iniţial revenise şi egalase la 5-5, într-un joc în care cele două au avut un total de 17 mingi de break,din care doar trei valorificate.

Cîrstea s-a regrupat în următoarele două seturi şi a reuşit un dublu 6-2, 6-2, dominând meciul cu excepţia primei părţi a setului decisiv. Acesta a început cu patru game-uri consecutive cedate la serviciu. Cristian a câştigat apoi următoarele patru game-uri şi a fructificat prima minge de meci, pentru un loc în turul trei.

Americanca Coco Gauff, numărul 3 mondial, o aşteaptă pe Cristian în turul următor. Calificarea îi aduce româncei un cec de 30.435 euro şi 65 de puncte, cu care trece pe locul 66 în clasamentul live.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cristian,
roma,
masters

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici